Povijest kluba

Kada se tijekom 1999. godine grupa sportskih entuzijasta počela baviti idejom o osnivanju Golf Kluba u Međimurju, nije se vjerovalo da će ta ideja i zaživjeti. No, kako je 20. ožujka 2000. godine održana i osnivačka skupština Golf kluba Međimurje uz svesrdnu pomoć doajena golfa, sada nažalost pokojnog Ivice Šerfezija, članovi osnivači održali su prvu školu golfa u Međumurju, te su 2000. godine položeni i prvi ispiti golfa, i održani prvi turniri Golf kluba Međimurje.

Iz godine u godinu se povećava broj članova i igrača Golf kluba Međimurje tako da je danas standard rada Golf kluba Međimurje održavanje po 6 klupskih turnira, te održavanje klupskih dana kod kojih klub plaća vježbu sa PGA. Tijekom svih ovih godina Klub je uspio zadržati i održavati uspješne sportske odnose sa Golf klubom Ptuj i Golf klubom Moravske Toplice, jer upravo na tim terenima i članovi najviše igraju.

Uz dozvolu grada koji je prepustio zemljište na korištenje, klub posjeduje malo i veliko vježbalište. Malo vježbalište funkcionira od 2000. godine i održava se uz sponzorstvo poduzeća TEAM na Čakovečkom Jugu, dok veliko vježbalište radi iza gradskih bazena. Na velikom vježbalištu svaki član za 5,00kn dobiva 35 loptica, dok mora platiti izgubljenu lopticu 3,00kn.

Tijekom 2004. godine Klub je sudjelovao na Hrvatskoj golf ligi s muškim sastavom, koji je sponzoriralo poduzeće TEAM Čakovec, u sastavu Željko Vučemil, Zlatko Sraka i Josip Švenda.

U 2005. godini Golf klub Međimurje je sudjelovao na ženskoj golf ligi HGS, te je osvojio odlično 3. mjesto. Ekipu je sponzoriralo poduzeće Energoplan. Ekipa je igrala u sastavu Vera Sraka, Biserka Horvat i Ksenija Vrbanić uz izbornika Helenu Percač.

U 2006. godini Krešimir Kovačić i Miljenko Balić sudjelovali su na pojedinačnom otvorenom prvenstvu Hrvatske. Također i 2009. godine Golf klub Međimurje sudjelovao je u ligi za gospodu i to u sastavu Mladen Dokleja, Ivica Horvat, Robert Polgar, s rezervama Miljenko Balić, Branimir Novak, Hrvoje Novak.

Svake godine klub organizira školu golfa u kojoj sudjeluje po desetak novih članova. Organiziraju se i igrački izlet, tako da je 2008. godine Klub bio na Bledu, a 2009. godine na izletu u Bratislavi u mjesecu lipnju.

2010 godine dolazi do preseljenja klubskih prostorija u toplice Sveti Martin gdje su izgrađeni novi golf tereni. Golf klub Međimujre se spaja s golf klubom Drava i nastaje novi klub Sveti Martin - Međimurje. Nakon punih deset godina predanog rada Hrvoje Novak postaje počasni predsjednik, a njegovo mjesto predsjednika kluba preuzima Goran Makovec. Početkom 2012 izabrano je novo rukovodstvo na čelu s Miljenkom Balićem.

Povodom deset godišnjice djelovanja kluba izdana je monografija.


 

 

 

•••

                Martin  IPC  Prooming Elcop TEAM